Leleményesség

2019.11.13. 10:02

Trükkösen vitte fel túlsúlyos macskáját a repülőre a törzsutas (videó)

Könnyű súlyú hasonmással cselezte ki a macskasúlyhatárt egy légi utas Oroszországban.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jimmy Yan

Megvonta eddig gyűjtött összes hűségpontját az Aeroflot orosz légitársaság egy törzsutasától, aki egy macskadublőrt felhasználva játszotta ki az előírásokat és vitte fel az utastérbe a megengedettnél nehezebb macskáját.

Mihail Galin internetes közösségi oldalán dicsekedett el a múlt héten azzal, hogy túljárt a légitársaság eszén és magával vitte 10 kilós macskáját az utastérbe, holott az állat meghaladva a nyolckilós felső határt csak a csomagtérben utazhatott volna.

A férfi Moszkvából akart Vlagyivosztokba utazni a macskájával, de amikor a becsekkolásnál megmérték az állat súlyát, kiderült, hogy az két kilóval nehezebb az engedélyezett nyolc kilogrammnál. Galin nem akarta, hogy kedvence a csomagok közt sínylődjön a nyolcórás repülőút alatt, ezért inkább még egy éjszakát Moszkvában töltött, majd barátai segítségével felhajtott egy hasonló, de könnyebb, mindössze hét kilogramm súlyú macskát, és a hasonmást mutatta be a becsekkolópultnál, majd a beszállókapunál kicserélték az állatokat.

A macskabarát utas fotót is mellékelt internetes bejegyzéséhez, ezen Viktor nevű macskája az utastérben kényelmesen elhelyezkedve, egy pezsgőspohár mellett látható.

A túlsúlyos macska ügye és a repülési szabályok kijátszása napok óta téma az orosz médiában. Az előírások fortélyos kijátszását az Aeroflot sem méltányolta, amely a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után kedden közölte, hogy kizárta törzsutasprogramjából a macskás férfit, és törölte eddig gyűjtött összes hűségpontját.

Az orosz média szerint a sokat utazó Galin több ezer eurót érő törzsutasponttól esett el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!