hősies

2019.10.30. 19:00

Tizenegy éves kislány mentette meg barátnőjét egy krokodiltól

A lányka tétovázás nélkül az állat hátára ugrott és ujjait a ragadozó szemeibe nyomta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Christian Lehmann

Vakmerő bátorságról tett tanúbizonyságot egy 11 éves zimbabwei kislány, aki hogy megmentse barátnője életét, egymaga támadt neki a bajba jutott gyermek karját harapdáló hatalmas krokodilnak – írja az Origo.

A The Sunday Times cikke szerint a hős kislány, Rebecca Munkombwe éppen egy kisebb folyó mellett játszott Sinderela Village közelében, amikor segélykiáltásokat hallott. Mikor a hang irányába eredt, meglátta, hogy a 9 éves Latoya Muwani karját egy termetes krokodil ragadta meg, ami mindenáron a vízbe akarta rántani a gyermeket.

Rebecca nem sokat tétovázott: beugrott a vízbe, majd felmászott a krokodil hátára és belenyomta ujjait a ragadozó szemeibe. A krokodil az akció hatására elengedte Latoyát, aki végül ki tudott jutni a partra.

„Amint szabaddá vált, a partra úsztam Latoyával, ott a többi gyerek kihúzott minket a folyóból. Szerencsére a krokodil nem jött utánunk” – mesélte a lapnak Rebecca.

Latoya sérülései nem voltak súlyosak, kisebb harapásokkal megúszta a kalandot.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!