Lehet szurkolni!

2021.08.04. 16:59

Terelőversenyen mérik össze tudásukat a magyar pásztorkutyák

Az eseménysorozaton keresztül a látogatók betekintést nyerhetnek a hagyományos pásztorélet mindennapjaiba is.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Baranya megyei Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban rendezik meg augusztus 14-én, szombaton a magyar pásztorkutyák terelőversenyét. Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága beszámolt arról is, hogy az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák őshonos juhaink hajtásában és terelésében mutathatják be tudásukat.

Az ormánsági eseményen a látogatók megfigyelhetik a hagyományos pásztorviseleteket és eszközöket, amelyeken keresztül a pásztoréletet is megismerhetik. Ezenkívül íjászati és lovas bemutató, valamint madár- és természetvédelmi előadás várja az érdeklődőket.

A rendezvényen az őshonos pásztorkutyák közül a mudik számára speciális kiállítást és tenyészszemlét is tartanak, így a fajta után érdeklődők a legszebb egyedekkel találkozhatnak majd. A szervezők hangsúlyozták, programok keretében azok pásztorkutyák is kipróbálhatják magukat, amelyek korábban nem is láttak még juhokat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!