Járvány

2020.06.19. 12:31

Súlyosan vírusfertőzött tengeri állatokat és húst találtak Peking nagybani piacán

Koronavírussal súlyosan fertőzött halakat és egyéb tengeri állatokat, továbbá tőkehúst találtak Peking nagybani piacán – adták hírül csütörtökön kínai egészségügyi tisztségviselők.

A worker is seen in the seafood section of a supermarket in Beijing on June 17, 2020. - The supermarket, which has its own supply chain not linked to the Xinfadi market, has seen a 20 percent increase in online orders since a new outbreak of the COVID-19 coronavirus in Beijing last week. (Photo by GREG BAKER / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Greg Baker

A feltételezések szerint az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom kedvezhetett a kórokozó elszaporodásának a hatalmas, 160 futballpályányi, raktárakkal és értékesítési csarnokokkal teli piacon. A bizonyítottan koronavírustól fertőzötté vált piaci dolgozók közül a legtöbben halas kofák, utánuk a marhahúst árulók következnek. Elsőként a halas részlegek dolgozói fertőződtek meg.

Kína a héten leállította az Európából származó lazac importját attól tartva, hogy azzal került vissza a kórokozó Pekingbe. Hogy mi okozta az újabb járványt, még nem tudni.

A 21 millió lakosú kínai fővárosban a hét végén azonosították a Hszinfadi nevű nagybani piachoz köthető gócot. A piacot bezárták, és széles körű tesztelésbe kezdtek a piachoz vagy az ott jártakhoz köthető emberek körében, és eddig több mint száz új fertőzöttet találtak.

A borítókép illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!