mázli

2018.03.25. 16:50

Sikeresen fellőtte magát az amerikai rakétaember

Mike Hughes arra keres bizonyítékot, hogy a Föld lapos.

„Őrült” Mike-nak 1875 lábnyi (571,5 méter) magasra sikerült a levegőbe emelkednie helyi idő szerint szombaton a Mojave-sivatagban. Visszatérése után az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy hátfájáson kívül jól érzi magát a kaliforniai Amboyban történt kísérlet után.

„Megkönnyebbültem”

- mondta, miután átesett az orvosi vizsgálaton.

„Unom már azokat, akik azt mondják, hogy bizonytalan vagyok, vagy nem vagyok képes összerakni egy rakétát. Megembereltem magam és megcsináltam”

- mondta.

A Los Angelestől több mint 300 kilométerre fekvő sivatagi város közelében történő rakétaindítást Hughes eredetileg novemberre tervezte, de többször is kénytelen volt elhalasztani, hol engedély híján, hol műszaki problémák miatt.

A 61 éves gépkocsivezető egy mobil házat alakított át kilövőállássá, és az indítás szögét úgy módosította, hogy ne közterületen érjen földet. Gőzmeghajtású rakétáját hónapokon át szerelte a garázsában.

Hughes közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 1 órakor indult. Segítőtársa, Waldo Stakes, Hughes sebességét óránként 563,27 kilométeresre becsülte, mielőtt kinyitotta az ejtőernyőjét.

Hughes kísérleteiről dokumentumfilmet forgatnak, amelyet várhatóan augusztusban tesznek közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!