gátlástalan hazudozó

2018.10.19. 15:51

Rákbetegnek kiadva magát csalt ki pénzt egy ausztrál nő

Ötvenötezer ausztrál dollárra (11 millió forint) tett szert egy adománygyűjtő internetes oldal révén, de végül lebukott és a hatóságok őrizetbe vették.

A Queensland állambeli Townsville bírósága szerint a 27 éves Lucy Wieland a közösségi médiát felhasználva dokumentálta nem létező petefészekrákjának kezelését – írja a BBC hírportálja.

A rendőrség szerint Wieland a GoFundMe adománygyűjtő oldalon kért anyagi segítséget az emberektől.

Az Instagram-oldalára idén feltett képek egy részén Wieland oxigénmaszkot viselve, máskor járókeretet használva látható. Más fotókon úgy tűnik, mintha intravénásan kapna orvosságot, valamint hajának a lenyírását is dokumentálta, miközben érzéseiről írt a bejegyzésekben. „A kimerültség most már állandóan jelen van” – olvasható az egyik posztban, míg egy másik szerint Wieland „rettentő hálás mindenki támogatásáért”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nő partnere, aki szerepel is a fotók egy részén, tisztában volt-e a csalással, ahogy azt sem, hogy Wieland szenved-e bármilyen egyéb betegségtől.

A queenslandi rendőrség felügyelője, Chris Lawson elkeserítőnek nevezte az ügyet, amikor csütörtökön a bíróság épülete előtt az újságíróknak nyilatkozott. „Ennek az esetnek az igazi áldozatai a közösségnek azok a tagjai, akik hallották a történetet és megpróbáltak segíteni” – fűzte hozzá.

Lawson szerint akkor kezdett gyanússá válni az ügy, amikor néhányan rájöttek, hogy helyenként sántít a történet. Egy bejelentés nyomán kezdték meg végül a nyomozást és letartóztatták a nőt.

Wielandet óvadék ellenében elengedték, de le kellett adni az útlevelét. Legközelebb decemberben kell megjelennie a bíróság előtt.

A GoFundMe közleményében azt írta, hogy együttműködnek a nyomozókkal. Hangsúlyozta továbbá, hogy a felhasználót letiltották és minden adományozó vissza fogja kapni a felajánlott összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!