kilenc órát repültek

2019.04.30. 10:54

Pandapár érkezett Moszkvába

Az állatokat tizenöt évre adta kölcsön Kína.

(190429) -- YA'AN, April 29, 2019 (Xinhua) -- Ding Ding, the female panda born in 2017, is seen in a transport cage at the Bifengxia base of the China Conservation and Research Center for the Giant Panda in Ya'an, southwest China's Sichuan Province, April 29, 2019. Chinese researchers held a send-off ceremony for a pair of giant pandas who are to depart for Moscow on Monday for a 15-year collaborative research. Ru Yi, the male panda born in 2016, and Ding Ding, the female panda born in 2017, are scheduled to board a flight at 1:45 p.m. in Chengdu and arrive in Moscow at 10:00 p.m. Beijing Time the same day, the panda research base in southwest China's Sichuan Province said. (Xinhua/Xue Yubin)

Forrás: AFP/Xinhua

Fotó: Xue Yubin

A hároméves hím, Zsu Ji és a kétéves nőstény, Ting Ting kilencórás repülőút után landolt a Zsukovszkij nemzetközi repülőtéren. A pandákat gondozójuk és a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban lévő csengtui óriáspanda fajmegőrző- és kutatóközpont egy állatorvosa is elkísérte.

A hosszú utazás alatt a pandák kedvenc ételeiket, egyebek mellett zsömlét, bambuszrügyet, répát kaptak, hogy nyugodtan és stresszmentesen vészeljék át a szállítást.

A pandák a moszkvai állatkertben élnek a következő másfél évtizedben. A kutatási programban számos tudós, zoológus és gondozó vesz részt. Az állatok jólétére az orosz gondozók mellett kínai szakemberek is ügyelnek. Külön figyelmet szentelnek az állatok táplálkozásának.

A gondozók nagyon vigyáztak, hogy az állatokat minél kevésbé viselje meg a szállítással járó hercehurca
Fotó: Xue Yubin / Xinhua

A moszkvai állatkertben fedett és nyitott részből álló pandakifutót építettek fel az új jövevények számára, amelyhez medence, itatók és „játszótér” is tartozik – mondta el Szvetlana Akulova, az állatkert igazgatója.

Ez a második alkalom, hogy óriáspandapár érkezik Szecsuánból Moszkvába: először 1957-ben kapott kölcsönbe két pandát az orosz állatkert Kínától.

Borítókép: A pár nőstény tagja, Ting Ting szállítás közben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!