szívszorító

2019.08.18. 13:30

Mindenhová magával viszi vak kutyáját

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a közmondás. Szinte már családtagként tekintünk rá, természetes, hogy a legnagyobb bajban sem hagyjuk őket cserben.

Forrás: Ripost

Így tett az amerikai Kyle Rohrig is, akinek hűséges cimborája és társa egy nyolcéves, shiba inu, aki minden küzdelem ellenére egy napon mindkét szemére megvakult – írja a Ripost.

Kyle Rohrig és kutyája együtt vágtak neki a nagy túrának
Fotó: Ripost

Az állat betegsége előtt rengeteget kalandoztak, túráztak végigjárták a 3500 kilométeres Appalache-ösvényt és a 4200 kilométeres Pacific Crest-ösvényt, mielőtt egy glaukóma elhomályosította Katana szemeit. Ezután az addig vidám és magabiztos állat teljesen érthető módon levert és félénk lett.

A kaland adta vissza az eb önbizalmát

A gazdi látta, hogy Katana emlékszik az otthonuk elrendezésére és ott egyre nagyobb biztonságban közlekedik, de nem akart beletörődni, hogy vége a kalandozásaiknak – ezért döntött úgy, hogy egy rövidebb túrával visszaadja barátja önbizalmát.

A nyolcéves shiba inu kutya mindkét szemére megvakult, gazdája segítségére szorul
Fotó: Ripost

Rohrig és a kutyus január 8-án kezdték az útjukat, és bár a terep helyenként a vak kutya számára veszélyes volt, gazdája mindent megtett érte, hogy így is élvezni tudja a kalandot.

Ezért időnként a nyakába vette a közel tíz kilós állatot és úgy vitte tovább, hogy teljesíteni tudják az 1700 kilométer hosszú Florida-ösvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!