megbeszéléseket folytattak

2019.07.23. 18:06

Mikuláskongresszus kezdődött Koppenhágában

Mint minden évben, idén is a karácsony előkészületein volt a fő hangsúly.

Bakken, 2019. július 23. Az évenkénti Mikulás-kongresszus résztvevõinek hagyományos fürdõzése a Koppenhágától északra fekvõ Bakken tengerpartján 2019. július 23-án. A több mint 60 éves múltra visszatekintõ rendezvényre a világ számos országából érkeznek Télapók. MTI/EPA

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Liselotte Sabroe

Mikulás-kongresszust rendeznek Koppenhágában: a világ minden tájáról mintegy 150 Mikulás kezdte meg hétfőn a korai előkészületeket a karácsonyi ünnepekre a dán fővárosban.

A 62. Mikulás Világkongresszuson a piros ruhás férfiak és nők négy napon át vesznek részt különböző programokon. 1957 óta minden évben a világ legrégibb vidámparkjában, a Koppenhága melletti Bakkenben rendezik meg a világtalálkozót.

MTI/EPA

A Mikulások a kongresszus nyitányaként hétfőn a turistákat szórakoztatták Koppenhága egyik fő nevezetességénél, a híres Andersen-mese főszereplője, a kis hableány szobránál, majd hajókiránduláson vettek részt.

MTI/EPA

Kedden a Bellevue Beachen fognak strandolni és játszani a Mikulások, szerdán többek között akadályfutáson vesznek részt, csütörtökön pedig Mikulás-öttusa lesz a vidámparkban.

Borítókép: Az évenkénti Mikulás-kongresszus résztvevőinek hagyományos fürdőzése a Koppenhágától északra fekvő Bakken tengerpartján 2019. július 23-án. A több mint 60 éves múltra visszatekintő rendezvényre a világ számos országából érkeznek Télapók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!