forró a pálya

2018.08.06. 11:18

Megolvadt az aszfalt Svájcban, éjjeli üzemmódra váltott a hadsereg

Éjszakai szolgálatra vezényelték át a páncélos egységeket a svájci hadseregben, mert a harckocsik sok utat tönkre tennének a megolvadt aszfalt miatt – tudatta hétfőn a svájci haderő egyik szóvivője.

Swiss soldiers conduct a virtual exercise at the Swiss Army armoured school of Thoune, on March 27, 2018. In neutral Switzerland, military service is obligatory for all men, who after their initial training lasting roughly five months, are asked to serve several weeks each year with the militia army until the age of 34, but in some cases up to 50. Women can volunteer to serve. / AFP PHOTO / Fabrice COFFRINI

Fotó: AFP

Daniel Reist az sda svájci hírügynökségnek elmondta: egyes utak megolvadt felülete nem bírná elviselni az 57 tonnás harci járműveket, lánctalpaik felszakíthatják az út borítását.

Emellett a katonák számára fizikailag megterhelő tevékenységeket is a reggeli és az esti órákra ütemezték át, és a tiszteknek utasításba adták, hogy biztosítsanak minden katonának pihenőidőt és gondoskodjanak beosztottjaik folyadékbeviteléről.

Vasárnap mérték idén a legmagasabb hőmérsékletet Svájcban; a ország délnyugati részén 36,2 Celsius-fok volt, és a héten várhatóan ez a rekord is megdől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!