Szép, hosszú élet

2019.01.20. 11:37

Meghalt a világ legidősebb férfija

A japán Nonaka Maszazo 113 évet élt.

Masazo Nonaka of Japan, aged 112, smiles after being awarded the Guinness World Records' oldest male person living title in Ashoro, Hokkaido prefecture on April 10, 2018. - Nonaka was born on July 25, 1905. (Photo by JIJI PRESS / JIJI PRESS / AFP) / Japan OUT

Forrás: AFP

Fotó: JIJI PRESS

A világ legidősebb emberét vasárnap, a családja körében érte a halál – közölte családja.

Nonaka a Hokkaido szigetén lévő Asoróban született 1905. július 25-én, abban az évben, amikor Albert Einstein közzétette relativitáselméletét.

„Megrázott minket e nagy öregnek a halála. Tegnap még jól volt, úgy ment el, hogy semmi nyűgöt nem okozott családunknak” – mondta unokája, Juko.

A férfit, akinek családja egy termálforrás melletti vendégfogadót működtet már négy nemzedék óta, tavaly nyilvánította a Guinness-rekordok a világ legöregebb férfijának.

Ugyan kerekesszékbe kényszerült, de mindent elvégzett maga körül.

Étkezések után szeretett valami édességet fogyasztani, újságot olvasott, televíziózott, és hetente egyszer maga is megfürdött a meleg forrásban.

Felesége, akivel két fia és három lánya volt, 1992-ben halt meg a család szerint.

Borítókép: Nonaka Maszazo 2018 áprilisában vette át a Guinness Rekorderek oklevelét, mert ő volt a világ legidősebb élő embere.

Fotó: AFP / JIJI PRESS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!