Közösségi és kerítő média

2018.08.06. 17:07

Már tesztelik a Facebook társkeresőjét

Az alkalmazás a ténylegesen hosszú távú kapcsolatok iránt érdeklődőknek szól majd.

Man holding digital tablet with heart shape

Idén májusban a Facebook sokakat meglepve bejelentette az egyetlen olyan szolgáltatást, ami jelenleg nyilvánvalóan hiányzik a portfóliójából: a társkeresőt. A cég továbbra sem közölte, hogy mikor válhat elérhetővé a randiszekciója, azonban a TechCrunchmost számos új információt szerzett az újdonságról, miután megkezdődött a cégen belüli tesztelése – adja hírül az Origo.

Mint írják, a Facebook társkeresőjének talán legfontosabb tulajdonsága, hogy

a ténylegesen hosszú távú kapcsolatok iránt érdeklődőknek szól majd.

Rámutatnak, hogy emiatt ez az alkalmazás több téren is különbözik majd a tipikus társkeresőktől: a személyeket elsősorban érdeklődési körök alapján próbálja majd ajánlgatni egymásnak, a chates kapcsolatfelvételi lehetőség előtt pedig egy gombra nyomva mindkét személynek deklarálni kell, hogy érdeklődik a másik iránt.

Emellett valószínűleg

limitálva lesz, hogy a felhasználók szimultán hány személy iránt érdeklődhetnek,

ez a remények szerint haszontalanná teszi majd a különféle szexuális bűnözők, a csak szexpartnert keresők és a komolytalan figurák számára.

Az összefoglaló szerint a társkeresési funkció magában a Facebookban lesz elérhető, nem szervezi ki külön alkalmazásba a vállalat, továbbá manuálisan kell majd aktiválni. Ismertetik: az aktiválásról nem kapnak értesítést az ismerősök, továbbá csak azok nézegethetik a társkereső felhasználókat, akik maguk is aktiválták a társkeresőt.

A facebookos ismerősök nem láthatják egymást a randiszekcióban, azt viszont igény esetén bekapcsolhatják a felhasználók, hogy az ismerőseik ismerőseinél feltűnjenek.

A cikk szerint a Facebook nem tervez prémium előfizetést a társkeresőjéhez, és hirdetések sem jelennek meg benne, de az utóbbi persze akár a funkció nyilvános elérhetővé válásáig is megváltozhat. A társkeresőt csak felnőttkorú felhasználók vehetik majd igénybe, a szükséges korhatárt minden ország hatályos törvényei alapján állítja majd be a Facebook.

Borítókép: illusztráció. Forrás: AFP / Cadalpe / Cultura Creative

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!