balhé

2019.11.21. 18:22

Már perlik is a vegánok a húsmentes hamburgert

Philipp Williams szerint a Burger King nem hajlandó nyilatkozni arról, vajon a húsmentes hamburgert ugyanazon a grillen sütik-e, mint a hagyományos húspogácsákat.

Forrás: Shutterstock

Keresetet nyújtott be egy amerikai vegán a Burger King ellen, mert szerinte a cég nem egyértelműsíti, hogy a nagy dérrel-dúrral beharangozott húsmentes Whopperükbe kerülő szójapogácsát a hústartalmú hamburgertől elkülönítve, másik grillsütőn készíti-e. A kereset indoklása szerint, ha nem automatikuson egy másik grillsütőn készül a vegán hamburger, akkor egyáltalán nincs arra garancia, hogy a vegánok által megrendelt ételben valóban nincsen semmiféle állati eredetű tápanyag – írja a V4NA Hírügynökség.

A keresetet benyújtó vegán, Philipp Williams Atlantában rendelt egy „impossible burgert” (Magyarországon Rebel Whopper néven forgalmazzák) és hiába kérdezte az étterem dolgozóit, hogy automatikusan elkülönítve készítik-e a húspogácsáktól az ő ételét, nem kapott egyértelmű választ.

A Burger King azóta közleményt adott ki, amely szerint a vásárló külön kérheti, hogy az általa megrendelt vegán burgert ne azon a sütőn grillezzék meg, mint a húspogácsákat, ami azonban nem nyugtatta meg a felperest, aki 5 millió dollárt (4,5 millió euró) követel.

Szerinte ugyanis a nemzetközi gyorsétteremlánc így megtéveszti a fogyasztókat, mert a 100 százalékig vegánként reklámozott termék valójában állati eredetű szennyeződést tartalmazhat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!