szabad akar lenni

2020.09.08. 14:10

Már megint befogták Pillangót, a szabadulóművész medvét

Harmadszorra is elfogták az olasz Alpok szabadulóbajnok medvéjét, M49-et, aki immár kétszer szökött meg és randalírozott Trento megyében.

This handout picture released by the Italian State Forestry Corps (Corpo Forestale dello Stato) of Trentino region, on July 29 2020, shows a webcam frame of the brown bear, known as M49 during his escape before being captured last 29 April 2020. - The M49 brown bear equipped with a radio collar, has escaped for the second time from the enclosure of the Casteller Wildlife Center, near Trento, northern Italy. (Photo by Handout / Corpo Forestale dello Stato / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / POLIZIA DI STATO - ITALIAN POLICE" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / Corpo Forestale dello Stato / Handout

Fotó: AFP

A barnamedve először 2019, majd 2020 júliusában szökött meg egy állatgondozó központból, egy hónapja pedig a rádiójeleket sugárzó, a mozgását monitorozó nyakörvét is elveszítette.

Ismét egy csőcsapdával fogták el a Lagorai-hegyvonulat térségében, ahol nemrég észlelték – közölték a trentói hatóságok.

A medve a Papillon, azaz Pillangó becenevet kapta Henri Charriére gyilkossággal vádolt, börtönviselt francia író után,

aki egykor megszökött a fegyházból. A bűnösségét mindvégig tagadó férfi a tetoválása alapján kapta becenevét.

M49 először alig néhány órával elfogása után,

négy kerítésen, köztük egy magasfeszültségű árammal védetten átmászva menekült el. Ezt a hatóságok akkor elképzelhetetlen bravúrnak nevezték.

Ezt követően 9 hónapig garázdálkodott a környéken, mire elfogták és visszavitték a központba, két hónap múltán azonban ismét megszökött.

A veszélyeztetett fajba tartozó medvék mind nagyobb problémákat okoznak Trentóban. Az erdőkbe évekkel ezelőtt egy európai uniós projekt keretében telepítették vissza a ragadozókat. Egyre gyakrabban kerül sor azonban az emberek és állatok közötti konfliktusra.

Borítókép: M49, alias Pillangó egy térfigyelő kamera felvételén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!