rajongó

2017.11.24. 21:22

A lengyel kormánypárt elnöke ilyen elmélyülten még sose olvasott

Egy macskákról szóló könyvet olvasott látszólag igen elmélyülten a lengyel parlament pénteki ülésén Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke, akinek „akciója” sokakat tréfálkozásra sarkallt, mások azonban azzal vádolták meg a politikust, hogy megpróbálta elterelni a figyelmet a PiS által kezdeményezett mélyreható bírósági reformról.

Forrás: AFP/NURPHOTO

Fotó: Mateusz Wlodarczyk

A Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt közismerten macskarajongó elnöke az Atlas of Cats: Wild and Domestic című apró kézikönyvet olvasgatta a pénteki ülés első felében.

Beata Mazurek, a PiS szóvivője később a Twitteren tett közzé egy fényképet a könyvébe mélyedő politikusról azzal a megjegyezéssel, hogy „sarkalljon minket az állatmenhelyek és az állatokat segítő emberek támogatására Jaroslaw Kaczynski elnök hétvége előtti olvasmánya”. Mazurek egy másik fotót is megosztott, amelyen egy macska olvas egy könyvet Kaczynskiről.

Íme a nyomtatott macskás lapok, melyek sokkal több izgalmat rejtenek, mint a parlamenti ülés:

A politikus akcióját PR-fogásként értékelők között volt az ellenzéki Polgári Platform (PO) képviselője, Michal Szczerba is, aki szerint a PiS csupán Kaczynski imázsát akarja finomítani. „Ne hagyjuk magunkat becsapni” – írta Szczerba a Twitteren.

A pénteki ülés témája volt egyebek között a lengyel igazságügy erősen vitatott átszervezése, amellyel kapcsolatban várhatóan a következő hetekben tartanak szavazást.

A 68 éves Kaczynskinek több macskája is van és rendszeresen segít kóbor állatokon, ami időről időre enyhíti valamelyest a róla kialakult képet, miszerint ravasz és könyörtelen politikai stratéga.

Borítókép: AFP / NurPhoto / Mateusz Wlodarczyk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!