bukás

2018.02.07. 13:59

Lemondott vezetői posztjáról a kaszinókirály

Azonnali hatállyal távozik a Wynn Resorts elnök-vezérigazgatói posztjáról a szexuális zaklatással vádolt Steve Wynn amerikai kaszinókirály.

(FILES) In this file photo taken on May 17, 2011, Steve Wynn, Chairman and CEO of Wynn Resorts Limited speaks at a press conference after the companies annual general meeting in Macau. Wynn announced February 6, 2018, he was stepping down as chairman and CEO of his company Wynn Resorts following allegations of decades of sexual misconduct. / AFP PHOTO / Mike CLARKE

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Mike CLARKE / AFP

Wynn a róla szóló hírek nyomán kialakult légkör miatt döntött úgy, hogy távozik a vállalat éléről, amelyet vonakodva ugyan, de elfogadott a Wynn Resorts igazgatótanácsa - tudatta a Las Vegas-i székhelyű cég keddi közleményében. Az igazgatótanács új elnöke Boone Wayson lett, a vállalat vezérigazgatójának pedig Matt Maddoxot nevezték ki.

Wynn másfél héttel korábban az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC), a Republikánus Párt vezető testülete pénzügyi vezetői tisztségéről is lemondott. A milliárdos nemcsak a Republikánus Párt pénzügyeinek intézője volt, hanem a párt egyik nagy anyagi támogatója is, aki 2013 óta 2,4 millió dollárral (több mint 620 millió forinttal) járult hozzá a republikánus jelöltek és szervezetek sikeréhez. A zaklatási vádak felmerülését követően a párt több kongresszusi képviselője bejelentette, hogy jótékony célokra fordítja a Wynntől kapott pénzt.

A kaszinókirály zaklatási ügyeiről a Wall Street Journal tudósított. A tekintélyes amerikai gazdasági napilap Wynn több mint egy tucat munkatársával készített interjút, és rábukkant bírósági dokumentumokra is, amelyek szerint a milliárdos 7,5 millió dollárt (csaknem kétmilliárd forintot) fizetett egy manikűrösnek, akit szexuális együttlétre kényszerített. Wynn állítólag masszőzöket is zaklatott.

Ő az első vezérigazgató és vállalatalapító, aki szexuális botrányai miatt került reflektorfénybe azóta, hogy Harvey Weinstein producer zaklatási ügyei lavinát indítottak el a szórakoztatóiparban, a médiában és a politikában. A milliárdos ostobaságnak nevezte és visszautasította a vádakat, és azt állította, hogy elvált felesége bosszúhadjáratának részei. Elaine Wynn tagadta ezt. A kaszinókirály ellen a szerencsejáték-felügyeleti hatóságok is nyomozást indítottak.

Las Vegas titánja jelentős szerepet játszott a város új életre keltésében a kilencvenes években, és több népszerű kaszinót építtetett. A Wynn Resorts két luxuskaszinó-hotelt működtet a városban, egy harmadik pedig építés alatt áll. A vállalatnak emellett két kaszinója van a Kínához tartozó Makaón.

Borítókép: Steve Wynn 2011-ben az egyik makaói kaszinó megnyitásán

Forrás: AFP/Mike Clark

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!