Lassan halad a munka

2019.10.28. 11:51

Kútba esett egy kétéves indiai fiú, harmadik napja dolgoznak a kimentésén (videó)

A mentőcsapat munkatársai oxigént pumpálnak a kútba, de a sárrétegek miatt nem tudják felmérni a gyerek állapotát.

Forrás: YouTube

Fotó: Szucs Csaba

Harmadik napja dolgoznak a hatóságok egy elhagyatott, szűk kútba esett kétéves fiú kimentésén a délkelet-indiai Tamilnádu államban

számolt be a BBC hírportálja.

Sujith Wilson a barátaival játszott pénteken, amikor beleesett a 180 méter mély üregbe. A kisfiú először nagyjából 10 méteren elakadt, ám azóta tovább esett.

A mentőcsapat munkatársai oxigént pumpálnak a kútba, de a sárrétegek miatt nem tudják felmérni a gyerek állapotát. Jelenleg a kúttal párhuzamosan fúrnak egy lyukat, hogy hozzáférjenek a fiúhoz.

A mentési munkálatokat óriási figyelem kíséri a közösségi médiában.

Tamilnádu állam templomaiban és mecseteiben a hívők imádkoznak a fiú túléléséért.

Először kötéllel próbálták felszínre hozni a gyereket, majd hozzáláttak a lyukfúráshoz, amihez vasárnap új gépet kellett a helyszínre szállítani, mivel a talaj keménysége miatt az elsővel nem boldogultak.

A helyi újságírók Twitter-bejegyzései szerint az új géppel lassan halad a munka.

A helyi sajtó által megszólaltatott illetékesek szerint egy ponton hallani lehetett a kisfiú légzését, amikor leengedtek a kútba egy kamerát.

Észak-Indiában gyakoriak a balesetek a használaton kívüli kutaknál, amelyeket öntözési célból fúrnak, és gyakran lefedetlenül hagynak.

Sokan pénzbírságot szabatnának ki azokra, akik nyitva hagyják ezeket a kutakat.

Idén júniusban több mint négy nap után holtan hoztak fel egy 33 méter mély kútból egy kétéves kisfiút az észak-indiai Pandzsáb tartomány egyik falujában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!