Védett állat

2021.10.18. 11:20

Kétszáz mélyhűtött pelét találtak Dél-Olaszországban

Több mint 200 lefagyasztott pelét és ketrecben tartott élő rágcsálókat is találtak kábítószer után kutató rendőrök a dél-olaszországi Kalábriában. A sült pele a maffiavezérek kedvenc fogásának számít.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hétvégi olasz lapértesülések szerint a 235 védett állat tetemére egy vadkenderültetvény felszámolása után bukkantak egy tanyán elrejtve a kalábriai Delianuovában

A mélyhűtött pelék elő voltak készítve eladásra és fogyasztásra. A razzián őrizetbe vettek három embert.

A LIPU természetvédelmi szervezet szerint a sült pele ínyencfogásnak számít a kalábriai maffia, a Ndrangheta vezetői körében, és főleg azokon a vacsorákon szolgálják fel, amelyeket az ellenségeskedő klánok kibékítése céljából tartanak, de sült pele mellett hozzák meg a legfontosabb döntéseket is a keresztapák.

A kalábriai Aspromonte-hegységben sokan foglalkoznak orvvadászattal, a vadorzók maffiózóknak és éttermeknek adják el a befogott peléket.

A Ndrangheta a legjelentősebb olasz alvilági szervezet, és ma már aktív az egész világon.

A BBC beszámolója szerint

a pele ínyencségnek számított a régi Rómában is, ahol leölés előtt ketrecekben hizlalták fel az állatokat. A megnyúzott és kibelezett rágcsálókat darált sertéshússal, őrölt fenyőmaggal és fokhagymával tömték meg, majd megsütötték őket.

A brit hírszolgálat szerint a pelét fogyasztják napjainkban Horvátországban és Szlovéniában is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!