Hóhatár

2018.02.22. 13:35

Kékestetőn csaknem 80 centiméteres hó van

S ha ennyi nem elég: Bükkszentkereszten és Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 59 centiméteres, Sopron Brennbergbányán 42, Mátraszentimrén 40, Hárskúton 35 centiméteres a hó vastagsága.

Kékestetőn csaknem 80 centiméteres a hó vastagsága. Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán azt írta: a hegyekben, különösen nyugaton, délnyugaton még vastagodhat a hótakaró, másutt már olvadni fog.

A szolgálat csütörtöki adatai szerint Bükkszentkereszten és Miskolc Lillafüred-Jávorkúton 59 centiméteres, Sopron Brennbergbányán 42, Mátraszentimrén 40, Hárskúton 35 centiméteres hó van, de a többi magasabban fekvő településen is 10-20 centiméter körüli a hóréteg vastagsága.

Az alacsonyabban fekvő települések közül csütörtökön a legnagyobb hóvastagságot – 24 centimétert – Mázán mérték, de Sopron Kuruc-dombon, Bakonyszentkirályon és Veszprémben is 23, Fertőszentmiklóson pedig 22 centiméteres a hóvastagság.

A meteorológiai szolgálat csütörtök délelőtt a közösségi oldalán azt írta:

a Mátrában és a Bükkben szinte „magashegységi hóviszonyok uralkodnak”.

Előbbi térségben (különösen a nyugati, délnyugati megyékben) a következő 24 órában még vastagodhat a hótakaró, másutt ugyanakkor olvadni fog, és számottevő csapadék már nem hull.

A hétvégén egyre több napsütés várható, ugyanakkor nagyon hideg levegő érkezik fagyos északkeleti széllel, amely a Nyugat-Dunántúlon hófúvást okozhat – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!