Felfoghatatlan tett

2020.11.10. 15:32

Kegyetlen módon végeztek két rókával Londonban

Nyílpuskával öltek meg két rókát London délkeleti részén.

Forrás: Shutterstock

Az egyik állatot Kidbrooke negyedben találták az elmúlt héten, majd a Fox Project jótékonysági szervezetnél kapott kezelése ellenére elpusztult. A rendőrség közlése szerint a régióban nem sokkal korábban is találtak egy számszeríjjal megölt állatot, egy harmadikat pedig valaki nyíllal a testében látott.

Conchi Gago, a hatóság vadvédelmi ügyekért felelős egységének munkatársa szerint az esetek nyugtalanítóak.

Nagyon sokkoló, hogy két állat ilyen szörnyű körülmények között múlt ki. Nyilvánvaló, hogy aki tette, szándékosan tette, és szörnyű a gondolat, hogy valaki direkt meg akar sebesíteni és ölni egy vadon élő állatot

mondta.

A rendőrség közölte, hogy a Fox Project 2000 fontnyi (mintegy 800 ezer forintnyi) jutalmat ajánlott fel annak, aki a tettes kilétének megállapításához vezető, döntő információkkal szolgál. Törvényellenes ugyanis bármely vadon élő állat megölése vagy elfogása íj vagy nyílpuska segítségével.

Évente több mint ezer rókát kezelünk speciális mentőközpontunkban, de ez egy igazán sokkoló eset. Nehéz megérteni, hogy társadalmunkban él egy olyan csoport, amely képes állatokkal szemben ilyen kegyetlenség elkövetésére

idézi Trevor Williamst, a Fox Project alapítóját a BBC.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!