vadállat

2021.01.12. 14:30

Johannesburgban támadhatnak a vízilovak

Vízilóveszélyre figyelmeztették Johannesburg lakóit, miután egy magányos példányt láttak kóborolni egy folyó partján a sűrűn lakott Fourways elővárosban.

A Hippopotamus inside an enclosure at Assam State Zoo in Guwahati, Assam, India on 21 Nov. 2020 (Photo by David Talukdar/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: David Talukdar

A hatóságok még nem erősítették meg, hogy valóban betévedt a milliós nagyvárosba egy víziló, és még incidensről, károkról sem érkeztek hírek, de a helyi agrárhivatal figyelmeztetést tett közzé, amely nagy riadalmat keltett a közösségi médiában.

A Jukskei-folyó partján látott víziló egy közeli duzzasztógát környékéről vándorolhatott be a lakott területre – vélik szakértők.

A Dél-afrikai Köztársaság legnagyobb városának lakóit időről időre a felhőkarcolók közé vagy a parkokba betévedt vadon élő állatok, köztük kóbor majmok vagy leopárdok ijesztik meg.

Legutóbb 2019 közepén egy pávián ugrándozott heteken át a tetőkön és erkélyeken, mielőtt be tudták fogni.

A vízilovak alapvetően békés állatok, de agresszívvé válhatnak, ha fenyegetve érzik magukat.

Afrikában a legtöbb, ember és vadon élő állat közti halálos incidenst a vízilovaknak tulajdonítják.

A vízilovak a nap legnagyobb részében folyóban vagy tóban dagonyáznak, éjszaka kimennek a vízből és a parton legelésznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!