Bulvár

2017.08.23. 13:03

Itt az új magyar álommeló: törpemalacnevelők lehetünk!

Budapest - Kézhez szoktatási kísérleteket végez minnesotai törpemalacokkal az ELTE Etológiai Tanszéke, ezért széles körben keresnek országszerte olyan malacbefogadókat.

Kocsis Noémi

Malacbefogadókat keresnek, akik a kölyökkorban valóban nagyon aranyos, néhány hónaposan 2-3 kilós állatkákat mintegy 5 hónapnyi időszakra befogadnák és gyakorlatilag családi kedvencként nevelgetnék, szociális ingerekben gazdagon. A malackákat a tanszéken hetente mérnék, hat hónaposan pedig az intézet gödöllői telepén figyelnék meg tovább.

Az oltott, chipezett malackák szobatisztaságra nevelhetőek, kutyával barátságosak - a tanszék (amely a malacnevelőknek még fizet is a befogadásért) kutatási célja, hogy az állatok hozzászokjanak a környezetváltozáshoz, sok és sokféle emberrel és akár más állatokkal is találkozzanak, megtanuljanak odafigyelni az emberi kommunikációs jelzésekre is, tudjanak játszani és autóban is nyugodtan utazni.

Fotó: ELTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!