áldatlan állapotban

2018.03.22. 06:55

Hótakaró borítja az USA keleti partvidékét

Hótakaró borítja az Egyesült Államok keleti partvidékét, amelyet rövid időn belül már a negyedik óriási téli vihar sújtott.

A snowman during a snow storm next to the US Capitol in Washington, DC, March 21, 2018. The fourth Nor’easter in less than three weeks, Winter Storm Toby, is throwing a fresh blanket of snow just as spring begins. The storm caused heavy damaged in the south with hail, high winds and tornadoes. / AFP PHOTO / SAUL LOEB

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Saul Loeb

Szerdán Virginiától Massachussettsig, végig a keleti parton folyamatos volt a sűrű hóesés, amelyet sok vidéken erős szél kísért.

A nagyvárosokban – így például Washingtonban, Philadelphiában, New Yorkban – zárva tartottak az állami hivatalok és az iskolák, sok rendezvényt lemondtak. New York állam kormányzója szükségállapotot hirdetett a városra és a környező településekre, valamint bejelentette, hogy a Nemzeti Gárda mintegy háromszáz tagja készenlétben áll a viharban rekedtek megsegítésére. Hólapátokat, generátorokat szállítanak azokra a településekre vagy városi negyedekbe, ahol már félméteres a hó és megszűnt az áramszolgáltatás is.

New Yorkban szerda estig 15-20 centiméternyi hó hullott, Pennsylvania állam egyes vidékein félméteres a hótakaró.

A New Yorkban és a környékén lévő repülőtereken 1200 járatot töröltek, a teljes keleti parton pedig több mint ötezret.

A Tobynak elkeresztelt vihar három héten belül a negyedik, amely a keleti partvidéket sújtja.

Borítókép: hóember mosolyog a Capitolium mögött Washingtonban.

AFP / Saul Loeb

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!