otthonunk

2021.10.10. 14:32

Hogyan és miért használjuk a sárga színt a lakberendezésben?

Bár megosztó de évről évre előkerül a lakberendezési trendekben a sárga szín. Miért szerethetjük használni az otthonunkban?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tény, hogy egy sárga szín napsütést csempész a mindennapokba, de egyáltalán nem mindegy, hogy mely árnyalatát választjuk otthonunk díszítésére. Ahogy nem mindegy az sem, hogy mekkora felület kapja ezt a színt. A legtöbb esetben egyetlen fal, kiegészítő vagy egy fotel is bőven elég lehet – hívja fel a figyelmet a Lakáskultúra.

Idén egyik árnyalatát az év színének is választották.

Mit jelképezhet a sárga szín?

A sárga szín számunkra az optimizmust, a napfényt, örömöt és a vidámságot jelképezi. Ugyanígy jelenthet fényességet az intelligenciában vagy idealizmust. A gazdagság színének is szokták tartani, mivel egyes árnyalatai hasonlíthatnak az arany színére. Földet, reményt, és az új élet kezdetét is ez a szín szimbolizálja. Gondoljunk csak a tojás sárgájára vagy a különböző virágporokra.

Ezek a negatív jelentései

Mint minden színnek, a sárgának is lehetnek negatív jelentései. A legközismertebb talán az irigység, a mohóság és a kapzsiság. Kevésbé közismert negatív képzelettársítások a hanyatlás, öregség és a gyengeség.

Természetesen mindenki maga dönti el, hogy mire emlékezteti ez a szín. De egy biztos, divatirányzatoktól függetlenül is minden enteriőrben lehet helye.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!