fajmegőrzési program

2019.05.17. 17:00

Hazatértek az óriáspandák Kínába a San Diegó-i állatkertből

Egy hónapig karanténban tartják őket, hogy hozzászokjanak a kínai körülményekhez.

(190517) -- CHENGDU, May 17, 2019 (Xinhua) -- Photo taken on May 16, 2019 shows giant panda Bai Yun at the Qingchengshan Base of the China Conservation and Research Center for Giant Pandas in Dujiangyan, southwest China's Sichuan Province. Two giant pandas have returned to China after staying in the United States for years. Twenty-seven-year-old female giant panda Bai Yun and its son, six-year-old Xiao Liwu, arrived in Sichuan Province on Thursday, after the San Diego Zoo's conservation loan agreement with China ended. (Xinhua/Xue Yubin)

Forrás: AFP

Fotó: XINHUA

Hazatért Kínába a San Diegó-i állatkert két utolsó pandája is.

A 27 éves Paj Jün (Fehér felhő) és hím kölyke, a hatéves Hsziao Livu (Kis ajándék) csütörtökön érkezett meg Szecsuán tartományba. A pandák az állatorvosi vizsgálat szerint jó egészségi állapotban vannak.

Paj Jün egyike volt az eredeti pandáknak, amelyek 1996-ban kerültek San Diegóba egy addig példa nélkül álló, sokoldalú nemzetközi fajmegőrzési program keretében.

Azóta hat kölyke született, köztük Hsziao Livu. A hatéves hím apja, a 28 éves Gao Gao (Hórihorgas) már tavaly októberben visszatért szülőhazájába az amerikai állatkertből.

Paj Jünt és Hsziao Livut a csengtui óriáspanda fajmegőrző- és kutatóközpontban helyezik el.

Egy hónapig karanténban tartják őket, hogy hozzászokjanak a kínai körülményekhez

- mondta el a központ szóvivője.

A csengtui központban rendezett ünnepségen kitüntették a San Diegó-i állatkertet az óriáspandák védelme érdekében végzett tevékenységéért. Az állatkertben folyó, pandákkal kapcsolatos kutatómunkáról könyv is készült.

Három amerikai állatkertben azonban továbbra is láthatóak óriáspandák: a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkertben, valamint az atlantai és a memphisi állatkertben.

A nemzetközileg is elismert San Diegó-i állatkert évente négymillió látogatót vonz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!