hoppá

2020.01.23. 19:12

Előadás közben egyszer csak egy nyest pottyant a nézőkre

Padlásról érkezett a nem várt betolakodó.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Nemzeti Színház szombati táncelőadásán váratlan meglepetés érte a nézőket, amikor a levegőből közéjük esett egy nyest.

Az Üvöltő szelek című előadáson történt mindez. Nagyon büszkék vagyunk a nézőinkre, mert nem alakult ki pánikhangulat. Olyannyira, hogy a fellépők is csak az előadás végén értesültek a kis közjátékról. Ráadásul a közelben ülők egyből bekapcsolták mobiltelefonjaik világítását, hogy segítsenek munkatársainknak minél gyorsabban kézre keríteni a betolakodót, akit később a Régiposta utcán szabadon engedtünk. Ezúton is köszönjük nézőink megértését. Természetesen átvizsgáljuk az egész padlást, hogy a későbbiekben ne kerülhessen sor hasonló malőrre

– tudta meg a Miskolci Nemzeti Színháztól a boon.hu újságírója, Novák Krisztina.

Elmaradt a happy end

A közösségi oldalakon később megjelent egy hír, miszerint a közeli mélygarázs parkolóőre talált egy rossz állapotban lévő nyestet. Elhelyezte egy dobozban, és a hasznos tanácsoknak köszönhetően a Mályi Madármentő Állomás munkatársait hívta segítségül, akik éjfél után néhány perccel meg is érkeztek.

Sokan drukkoltak a szerencsétlenül járt kis állat felépüléséért. Lehoczky Krisztián, a madármentő állomás vezetője saját közösségi oldalukon, vasárnap reggel kilenc óra körül számolt be arról, hogy a szőrmók – aki nagyon rossz állapotban került hozzájuk – sajnos a gondos kezelés ellenére sem maradt életben.

A nyestek a legvárosiasabb vadállataink, de hiába élnek az ember közvetlen közelében, félnek tőlük, és normál körülmények között nem támadnak. Városi környezetben nem kell tőlük tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!