testvére is lesz

2020.03.29. 16:02

Elefánt született a prágai állatkertben

Az elefántbébi és anyja, az indiai származású Tamara egészségesek.

CZECH-ZOO-ELEPHANT-FEATURE

Forrás: AFP

Fotó: Michal Cizek

Elefánt jött a világra pénteken reggel a prágai állatkertben – közölte Miroslav Bobek, az állatkert igazgatója a Twitteren.

Az elefántbébi és anyja, az indiai származású Tamara egészségesek. A kis elefánt nemét egyelőre nem ismerik az állatkert dolgozói. Az igazgató szerint napokon belül várják, hogy a Janita nevű elefánt is megszüli utódját. A most született, illetve a rövidesen megszülető kis elefántnak egyaránt az Ankhor nevű elefánthím az apja.

Tamara és Janita 2016-ban szültek először, a két – ma már egytonnás – elefántborjú, Rudolf és Maximilián voltak az első elefántbébik, amelyek a prágai állatkertben fogantak.

Az 1931-ben megnyílt prágai állatkertben 1933 óta tartanak elefántokat. Az első, a prágai állatkertben megszületett elefánt, Sita 2013 februárjában látta meg a napvilágot. Anyja, Donna azonban 2012-ben már terhesen érkezett Prágába a rotterdami állatkertből.

Prágában jelenleg hét elefánt él. A csoport legidősebb tagja a Gulab nevű nőstény, aki 1966-ban került Prágába. Mindnyájan az Elefántok völgyében élnek, amelyet 2013-ban hozott létre az állatkert 500 millió koronás költséggel. Európában ez az egyik legnagyobb speciális elefántlakhely.

A prágai állatkertben jelenleg mintegy 670 fajta állat látható. Az állatkertet tavaly 1,5 millió látogató kereste fel, s a cseh főváros egyik legnépszerűbb idegenforgalmi nevezetessége.

Borítókép: illusztráció/az egyik, 2016-ban a prágai állatkertben született elefántborjú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!