bezsákolt milliók

2020.08.12. 20:00

Egy rakás pénzt fizettek Jordan első szerződésének fénymásolatáért

Egy gyűjtő 57 068 dollárt (16,8 millió forint) fizetett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szupersztárja, Michael Jordan első szerződésének fénymásolatáért.

Chicago Bulls basketball star Michael Jordan runs onto the court before the game 19 March in his first pro appearance since retiring from the NBA 17 months ago. Jordan started the game but missed his first few shots. AFP PHOTO AFP PHOTO (Photo by BRIAN BAHR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Brian Bahr

Az insidethegames.biz portál híradása szerint az árverésen értékesített relikvia különlegességét az adja, hogy

nem eredeti dokumentumról van szó, ugyanakkor eddig még nem volt hozzáférhető a nyilvánosság számára.

A legendás játékos 1984. szeptember 14-én írta alá első megállapodását a Chicago Bullsszal,

a 24 pontos kontraktusban szerepel, hogy legalább hét évig erősíti a csapatot, a fizetését ugyanakkor nem említi, az egy külön dokumentumba került.

Ugyanezen az aukción valaki 379 757 dollárért (112 millió forint) szerezte meg a hatszoros NBA-bajnok Jordan aláírt Nike cipőjét, amelyet az 1985/1986-os szezonban viselt.

Az elképesztő összegek hátterében az áll, hogy a tavasszal a Netflix csatornán sugárzott The Last Dance (Az utolsó tánc) című Jordan-dokumentumsorozat óta még keresettebbek minden idők egyik legjobb kosarasának a relikviái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!