Sodródás

2019.11.06. 14:54

Egy marék cukorkát eszegetve élte túl a tengeri kalandot az új-zélandi nő (videó)

Közel 37 órán át hánykolódott egy gumicsónakban.

Kréta, 2019. november 5. A görög parti õrség által 2019. november 5-én közreadott kép Kushila Stein új-zélandi turistáról gumicsónakjában Krétától északra november 3-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Görög parti õrség

Közel 37 órán át vesztegelt gumicsónakjában az Égei-tengeren egy új-zélandi turistanő, miután egy ismerősének segített egy jacht elszállításában, majd ellátogatott egy közeli szigetre és útközben visszafelé az egyik evezője a tengerbe esett, az erős szél pedig a nyílt vízre sodorta.

A 47 éves Kushila Stein víz nélkül, egy marék cukorkát eszegetve élte túl a kalandot

írja a hirado.hu.

A tapasztalt tengerészt a görög parti őrség hét járőrhajóval és egy mentőrepülővel kezdte keresni, miután ismerőse értesítette a hatóságokat eltűnéséről.

Ahogy megtalálták, azonnal kórházba szállították, de a nő a körülményekhez képest jó egészségi állapotban volt.

Stein édesanyja újságíróknak elmondta, hogy lánya a tengerészként tanult túlélési technikákat vetette be, például egy kis tükörrel jelzett az elhaladó repülőgépeknek, hogy meglássák őt.

Borítókép: a görög parti őrség által 2019. november 5-én közreadott kép Kushila Stein új-zélandi turistáról gumicsónakjában Krétától északra november 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!