Ünnepi pillanat

2019.05.04. 11:52

Egy kisfiút köszöntött születésnapján a kormányfő

Orbán Viktor a Parlamentben látta vendégül a kis Ádámot.

A miniszterelnök süteménnyel kínálta Ádámot, majd meg is ajándékozta a kisfiút születésnapja alkalmából. A Magyar Hírlap cikke szerint ezt követően a miniszterelnök körbevezette őt és a családját, megmutatta neki, hol szokta fogadni vendégeit. Közös fotózásra, kézfogásra is sor került. A kisfiú megnézhette a Szent Koronát, Orbán Viktor azt is megmutatta neki, hogy szoktak a képviselők szavazni.

Ádám felmehetett a házelnöki pulpitusra is és végén a miniszterelnök hagyományos református köszönéssel vett búcsút tőle.

A találkozóról az alábbi videót posztolta a miniszterelnök:

A történet hátterének a Ripost járt utána. Mint írták, a kisfiú azt mondta otthon a szüleinek, hogy ő találkozni akar Magyarország miniszterelnökével. Mert szerinte, ha valaki találkozni akar vele, az találkozhat is.

Ezért az édesanyja úgy döntött, hogy megpróbálja megvalósítani fia kérését, leveleket, e-maileket írt több helyre is. Az e-mailekben, levelekben leírta azt is, hogy a fia azt hiszi, hogy a miniszterelnök a Parlamentben lakik, de szó szerint értve, vagyis, hogy ott alszik, ébred, ott van a fürdőszobája is. Vagyis a kérés csakis a Kossuth téri épületre vonatkozhatott.

A kérés végül, mint látjuk, célba ért.

Borítókép: részlet a kormányfő által megosztott videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!