Járvány

2020.03.25. 12:05

Börtönbüntetést kapott egy férfi a kijárási tilalom megszegéséért

A francia férfi nyolc alkalommal hagyta el engedély nélkül otthonát, ráadásul visszaeső bűnöző, ezért négy hónapos börtönbüntetést kapott.

Forrás: Shutterstock

Az LCI francia hírtelevízió számolt be arról az esetről, mely szerint a Lyontól 60 kilométerre délnyugati irányban lévő Saint-Étienne településen, Loire megyében egy 35 éves fiatalember sorozatosan megszegte a kijárási tilalmat, ezért

a nyolcadik figyelmeztetés után négy hónap börtönbüntetésre ítélték mások életének veszélyeztetéséért

- számol be a V4NA.

A férfi eddig sem volt ismeretlen a hatóságok előtt, többször került összetűzésbe a törvénnyel csalás, lopás, kábítószer használat, bűnpártolás és bántalmazás miatt, ezért őt azonnal le is csukták.

Szintén Loire megyében volt egy hasonló eset, egy 19 éves fiatalember tíz alkalommal hagyta el engedély nélkül az otthonát, ő is négy hónapos börtönbüntetést kapott, de neki szerencséje volt, mert a büntetését két év próbaidőre felfüggesztették.

Franciaországban kedden lépett életbe az egészségügyi szükségállapot, melynek értelmében megszigorították a kijárási feltételeket, de ilyen szigorú büntetésre eddig még nem volt példa.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!