karmolt és harapott

2017.10.23. 13:12

Az utcán támadt két emberre egy medve

Az eset a dél-erdélyi Fogarason történt.

Tusnádfürdő, 2017. június 10. Élelmet kereső medve Tusnádfürdőn 2017. június 9-én este. A vadállatok az erdélyi város utcáin úgy mászkálnak, mint máshol a kóbor kutyák. MTI Fotó: Veres Nándor

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

Az Agerpres hírügynökség szerint a Brassó megyei kisvárosban történt medvetámadásban egy 39 éves férfi, és egy 14 éves lány sebesült meg. A férfit karmolt sebekkel, a lányt karmolásokkal és harapással szállították kórházba, egyikük sérülései sem súlyosak.

A fogarasi erdészeti hivatal a múlt héten kérvényezte a város peremén többször látott állat eltávolítását vagy kilövését, az óvintézkedés azonban nem történt meg.

Romániában azt követően sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium tavaly a populációszabályozás céljával történő medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak. Korábban már kiadtak egy rendeletet, mely 140 veszélyes medve kilövését vagy áthelyezését teszi lehetővé, október közepéig azonban az így benyújtott kérvények egyikét sem bírálta el a minisztérium.

Európában – Oroszország európai részét leszámítva – körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él.

A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Borítókép: Élelmet kereső medve Tusnádfürdőn. MTI / Veres Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!