idegen

2018.11.21. 11:38

A világ legveszélyesebb szigetére látogatott, nem élte túl

Valószínűleg megölték a helyiek azt a 27 éves amerikai turistát, aki a világ elől elzárt Északi-Szentinel-szigetre látogatott, ahol az ott élők többnyire nyílzáporral és dárdákkal fogadják az idegeneket – közölte a helyi rendőrség szerdán.

A fiatal férfit azok a halászok látták utoljára, akik kitették őt az Andamán- és Nikobár-szigetekhez tartozó terület közelében november 16-án.

A mintegy 60 négyzetkilométeres Északi-Szentinel-sziget India felügyelete alá tartozik, ám ellenséges lakossága miatt gyakorlatilag autonómiát élvez.

A szentinelézek a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportja, tagjai máig halászó, vadászó, gyűjtögető életmódot folytatnak.

Rendkívül érzékenyek a behurcolt betegségekre, és ellenségesek is az idegenekkel.

A szigetet és vizeit tilos megközelíteni.

A 27 éves amerikai férfi hajón utazott a szigetig, majd kenuval folytatta útját – mondta el Dzsatin Narval rendőrségi szóvivő.

Az őt szállító halászokat őrizetbe vették, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismeretlen tettesek ellen eljárást indítottak az ügyben – tette hozzá.

A halászok elmondták:

látták, hogy a turistára nyílzápor zúdul, majd a szentinelézek a partra vonszolták őt, és eltűntek vele a növények között

- közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az NDTV indiai hírcsatorna.

Az elmúlt napokban helikopterekkel próbáltak az amerikai férfi nyomára bukkanni. A történtekről értesítették az amerikai nagykövetséget – folytatta Narval.

Az Északi-Szentinel-szigetre senki sem látogatott el a kilencvenes évek vége óta. Ennek oka nemcsak a törzs ellenségessége, hanem az is, hogy

az indiai kormány attól tart: egy behurcolt fertőzés a sziget egész lakosságát elpusztíthatná.

Emiatt az újdelhi kormány tiltott területté nyilvánította a szigetet és a part menti vizeket.

Borítókép: egy ismeretlen indiai, törzsi harcos

Shutterstock / gregorioa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!