Segélyakció

2022.08.17. 08:00

Jó ügy érdekében ugratta be ügyfeleit a Magyar Posta (videó)

Idén is személyre szabott tanszercsomaggal segíti a hátrányos helyzetben lévő gyermekek tanévkezdését az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Posta.

Iskolakezdés együtt!

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Meglepő videóval hívja fel a figyelmet a rászoruló gyermekek iskolakezdési nehézségeire az Ökumenikus Segélyszervezet és a kezdeményezéshez csatlakozó Magyar Posta. A kisfilmből kiderül, hogy még a legegyszerűbb feladatok elvégzése is lehetetlen kihívássá válik a megfelelő írószerek hiányában.

A legszegényebb családok gyermekei bármennyire szeretnének is jól teljesíteni az iskolában, bármennyire lelkesen várják is a szeptemberi tanévkezdést, már az első becsengetés előtt hátránnyal indulnak diáktársaikhoz képest. Ezek a nehézségek együttesen, hosszú távon sokszor a többiektől való leszakadáshoz, lemorzsolódáshoz vezetnek, a gyerekek pedig így tovább „öröklik” a szegénységet.

A segélyakció videója:

Megtörni a kört, megtölteni az iskolatáskát

Sok család számára a napi betevő előteremtése is gondot okoz, így önerőből nem tudják fedezni az iskolakezdéssel járó jelentős kiadásokat. A háború árnyékában, illetve a nehéz gazdasági helyzet miatt kiszélesedett a rászorulók köre. Az egyébként is hátrányos helyzetben lévő családok mindennapjai pedig még nehezebbé váltak.

Számukra a tanszerek költségeinek előteremtése megoldhatatlan feladatot jelent. Ezek a családok sokszor a rezsin vagy az élelmiszeren próbálnak meg spórolni, vagy akár el is adósodnak a tanévkezdés miatt.

A szeptember 1-ig tartó Iskolakezdés együtt! segélyakció célja, hogy a legszegényebb családoknak segítsen. Az Ökumenikus Segélyszervezet már a kampány megkezdése előtt kiválasztott 2000 gyermeket, akik a segélyszervezet intézményeiben, vagy azok látókörében élnek, hogy valóban személyre szabott segítséggel tudja támogatni őket. 

Egy megtöltött tolltartó vagy egy új iskolatáska ezeknek a gyerekeknek több, mint egyszerű ajándék: az Esélyt jelentheti arra, hogy megtörjék az öröklődő szegénység körét.

Az iskolakezdés után sem engedik el a gyerekek kezét

A szervezet idén is vállalja, hogy a csomagok összeállításához szükséges pénzen felül beérkező adományokat a gyermekek felzárkózását segítő egész éves munka támogatására fordítja. Kapaszkodó programjának keretében az ország 20 pontján több mint három ezer gyermek számára biztosít rendszeres fejlesztő foglalkozásokat a szegénység okozta hátrányok leküzdéséhez, ahogyan azt a korábbi években is tette.  

Támogatási lehetőség

Az adományokat a postákon kihelyezett gyűjtőperselyeken vagy csekkbefizetésen keresztül is fogadják.

Már él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. 

Egy bankkártya segítségével tetszőleges összeget lehet felajánlani pár perc alatt a program honlapján keresztül. Felajánlásért kattintson ide.
Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz. A közlemény rovatban feltüntetve: Iskolakezdés együtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!