Jól fog esni

2022.07.28. 11:20

Markáns hidegfront hoz felfrissülést hétvégén (videó)

Péntek este az eddigieknél erősebb hidegfront éri el az országot, amelynek hatására országszerte lehűl a levegő és többfelé csapadék is várható – közölte Simon Gergő, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa szerdai videójában.

A meteorológiai szolgálat YouTube-csatornáján közzétett videóban kifejtette: csütörtökön még országszerte sok lesz a napsütés. Legfeljebb ország északnyugati területein, illetve az Északi-középhegységben fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, de jelentős csapadék nem várható. A minimumok 12 és 21, a maximumok 30 és 36 fok között alakulnak.

Pénteken is hasonló idő várható 31-37 fokos csúcsértékekkel. Ekkor viszont már az országtól nyugatra ciklon kezd "kimélyülni", és ennek frontja péntek este megközelíti a Kárpát-medencét is. A front hatására többfelé várható zápor, zivatar. Továbbá a szél is megerősödik és országszerte visszaesik a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szombaton 24 és 34, vasárnap már 22 és 28 fok közötti csúcsértékek várhatók.

Simon Gergő videójában azt mondta: a hidegfront a jövő hét első felében "még érzékelteti magát", de a hét második felétől ismét erősödik a felmelegedés, és országszerte 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock) 
 

Címkék#hidegfront

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!