Könnyű és finom

2022.07.11. 15:27

Kellemes nyári receptek görögdinnyével

Nem véletlen, hogy a nyár egyik slágergyümölcse a görögdinnye.

A görögdinnye több mint 90 százaléka víz, ezért bármilyen diétába, egészséges étrendbe remekül beilleszthető. Gyümölcscukor-tartalma viszonylag magas, de a szervezet könnyen és gyorsan megemészti - írja a Diéta és fitnesz. Található benne többek között C-vitamin, kalcium, magnézium, rost és kálium is.

Grillezett dinnye

Vékonyan kenjük be a dinnyeszeleteket mézzel, csepegtessünk rá kevés olívaolajat, és oldalanként 1-2 percre tegyük a grillrácsra vagy grilltálcára. Ha kész, szórjuk meg mozzarellasajttal vagy morzsolt kecskesajttal, paradicsommal és friss bazsalikommal. Tálaljuk salátaágyon, fogyasztás előtt csepegtessük meg balzsamecettel. Pikáns és különleges!

Improvizált saláta

Ebben a salátában tulajdonképpen bármi bármivel helyettesíthető. Leszámítva a dinnyét! Keverjünk össze felkockázott görögdinnyét, avokádót, feta sajtot, retket, lila hagymát, mentalevelet és apróra vágott snidlinget, majd tegyük hűtőbe, és hagyjuk állni egy órán át, hogy az ízek jó alaposan összeérjenek.

Dinnyekoktél

A kimagozott dinnyét vágjuk kockákra, majd tegyük a turmixgépbe. Adjunk hozzá kevés vizet, 1 db lime kifacsart levét, valamint pár csepp narancslevet. Turmixoljuk össze, majd mentalevéllel díszítve tálalhatjuk is. Nagyon finom és frissítő nyári alkoholmentes koktél!

Görögdinnye pizza

Egy nagy, éles késsel hasítsunk ki egy kör alakú darabot a dinnyéből. A tetejét szórjuk meg feta vagy kecskesajttal, de használhatsz akár mozzarellát is. A sajt mellé csipkedj a dinnyére pár friss bazsalikom- vagy mentalevelet.

Fotó: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!