Előrejelzés

2022.07.07. 17:20

Gyenge hidegfront éri el Magyarországot – ilyen időjárásra számíthat a hétvégén

Sok helyen megerősödik a szél és mindenhol 30 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok.

Éjszaka eléri az országot egy gyengülőben lévő hidegfront, de fel is oszlik – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön a honlapján.

Az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzés szerint a hétvégén változékony idő várható, sok helyen megerősödik a szél és mindenhol 30 Celsius-fok alatt maradnak a maximumok.

Pénteken a középső és keleti országrészben felhősebb lesz az ég, szórványosan – nagyobb számban – a középső országrészben előfordul zápor, zivatar is. Nyugat-Dunántúlon viszont hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dunántúlon erős, helyenként viharos lehet a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

Szombaton több órára kisüt a nap. Főként a keleti megyékben van esély néhol záporra, zivatarra. A hajnali 12–18 fokról délután 24–28 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Elszórtan, nagyobb számban az északkeleti megyékben valószínű zápor, zivatar. A minimumok 12 és 18, a maximumok 22 és 27 fok között várhatók – olvasható az előrejelzésben.

Borítókép: Egy kislány a párakapu alatt hűsíti magát a hőségben Salgótarjánban 2022. június 29-én. Fotó: MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!