Előrejelzés

2022.06.16. 21:40

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthat a hétvégén

Napsütéses, meleg, jellemzően száraz idő várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken sok napsütés várható, de napközben helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A szél több helyen megerősödik, zivatar környezetében is előfordulhatnak erős, esetleg viharos lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 18 Celsius-fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Szombaton sok napsütés várható csapadék nélkül. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. A hőmérséklet hajnalban általában 10 és 16, délután 25 és 30 fok között alakul.

Vasárnap is túlnyomóan derült, napos, száraz lesz az idő. A Dunántúlon viszont többfelé megélénkül, a Fertő térségében megerősödik szél. A minimumhőmérséklet 12-19, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!