HUN loves Mary

2022.06.15. 08:23

BLM helyett HLM: frappáns molinóval üzentek a magyar szurkolók

Az angolok válasza kevésbé volt ötletes.

"HUN loves Mary: HLM", azaz "Magyarország Máriát szereti"

– ezzel a frappáns felirattal üzentek a magyar szurkolók az Anglia–Magyarország Nemzetek Ligája-meccs előtt. A molinón Szent István alakja is látszik, amint térdelve átnyújtja a Szent Koronát a rá letekintő Szűz Máriának.

Magyar ember három esetben térdel le: Isten, a haza és a szerelme előtt

– fűzte hozzá a képhez az Ultrasliberi szurkolói oldal. A felvételen az is látszik, hogy a szurkolók a pólójukra is rányomtatták a képet.

A HLM rövidítés találó alternatívája a BLM, Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) Egyesült Államokból induló, nemzetközi mozgalomnak, amelynek nyomán a sportban is elkezdődött a letérdelés szokása.

A magyar térdelési szokásokra vonatkozó idézet egyébként Orbán Viktor miniszterelnöktől származik, aki még tavaly júniusban mondta ezeket, miután a magyar labdarúgó-válogatottat bírálatok érték, amiért nem térdel le a mérkőzések előtt.

Hogy a magyar nemzeti tizenegy nem ereszkedett térdre, az angolokat pedig némelyek kifütyülték a gesztusért, az legutóbb a Magyarország–Anglia mérkőzés után is nagy vihart kavart: a nemzetközi, különösen az angol médiában is az egyébként zárt kapus mérkőzésen szurkoló magyar gyermekeknek támadtak.

Nem maradt el a „visszavágás” a mostani meccs előtt sem: az angol szurkolók a telt házas Molineux stadionban a magyar himnusz elhangzását találták a legmegfelelőbb időpontnak ahhoz, hogy a „rasszista sz…rházik” rigmust kántálják, majd a biztonság kedvéért a záró taktusokra erőteljes füttykoncertet adtak és pfújoltak - emlékeztet a magyar HLM-molinóról hírt adó cikkében a Magyar Nemzet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!