Megható gesztus

2022.05.13. 11:50

Áder János személyesen köszönt el Weisz Fannitól

Weisz Fanni 19 évesen kezdte el munkáját, az újévi köszöntő jeltolmácsolását Áder János mellett.

Megtisztelő feladat lehetett a köztársasági elnök úr mellett (pontosabban mögött) jeltolmácsolni a minden évben várva várt újévi köszöntő alatt. Weisz Fanni 10 évig jelelt Áder Jánossal minden szilveszter éjjelén – olvasható az Origo cikkében.

Hálás és büszke vagyok, hogy az államfő mellett állhattam egy évtizeden át! Áder János az elmúlt két államfői ciklusa során évről évre minden alkalommal megköszönte a segítségemet, amikor az újévi köszöntőjét tolmácsoltam jelnyelvre. Így volt ez tavaly év végén is, amikor tudtuk, utoljára találkoztunk. Köszönetet mondott nekem és az egész televíziós stábnak is

–fogalmazott Weisz Fanni.

Új korszak kezdődik

Áder a maximális két ciklusát tölthette be a ház első embereként, hivatalát pedig Novák Katalin vette át, aki az első női köztársasági elnök Magyarországon. Novák Katalin, az eddigi legfiatalabb államfő, 3 gyerekes édesanya május 10-én vette át hivatalát a Sándor Palotában. A kulcsokat Áder János adta át neki.

Az új elnök megválasztásakor úgy fogalmazott:

A békesség embere szeretne lenni.

Weisz Fannit arra a kérdésre, hogy szeretne-e pozíciójában maradni továbbra is, azt válaszolta:

Természetesen, ha az új köztársasági elnök számítana a munkámra, nagy megtiszteltetés lenne, örömmel vállalnám.

Borítókép: MTI / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!