Ritka incidens

2022.02.14. 20:00

Le kellett szállnia egy repülőgépnek egy kígyó miatt (videó)

A mennyezeti világítás burkolata alatt látták meg az utasok a tekergő hüllő jellegzetes sziluettjét.

Megváltoztatta útirányát és a legközelebbi repülőtéren szállt le egy maláj repülőgép, amelynek fedélzetén egy kígyót fedeztek fel a lámpaburkolat alatt. Az AirAsia légitársaság Kuala Lumpurból Borneó-szigetre, Tawauba tartó repülőgépén a mennyezeti világítás burkolata alatt látták meg az utasok a tekergő hüllő jellegzetes sziluettjét.

A kapitány úgy döntött, hogy nem várják meg, amíg a Borneo keleti részén fekvő repülőtérre élnek, inkább leszállnak a Tawautól 900 kilométerre nyugatra fekvő Kuchingban, hogy kifüstölhessék a kígyót és esetleges társait a fedélzetről.

A nagyon ritka, múlt heti incidenst hétfőn maga a fapados légitársaság is megerősítette, hangoztatva, hogy az utasok és az utaskísérők egy pillanatig sem voltak veszélyben. Az utasok egy másik járattal folytatták útjukat.

Az esetről készült és az internetre felkerült videó a Kígyók a fedélzeten című 2006-os amerikai akcióthrillert juttatta a nézők eszébe. Ebben Samuel L. Jackson FBI-ügynökként kerül csapdába egy mérges kígyókkal teli repülőgépen.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!