Nem mindennapi vásárlás

2022.01.12. 12:20

Megáldotta a pápa a lemezboltot, ahol komolyzenei CD-t vett (videó)

A helyszínt egy vatikáni rendszámú, egyszerű fehér Fiat 500-assal hagyta el a páncélozott limuzinoktól viszolygó vallási vezető.

Véletlenül meglátták Ferenc pápát, amint egy komolyzenei CD-vel a hóna alatt távozott egy lemezboltól kedden este Rómában. A katolikus egyházfő régi barátait látogatta meg, akiknek üzletét nemrég újították fel. A pápa megáldotta a lemezboltot, ahol nem egészen negyed órát töltött. A helyszínt egy vatikáni rendszámú, egyszerű fehér Fiat 500-assal hagyta el a páncélozott limuzinoktól viszolygó vallási vezető.

A Panteonnál lévő StereoSound lemezboltban tett rövid vizitet magánlátogatásnak szánta a katolikus egyház feje, azonban egy szemfüles spanyol újságíró, Javier Martinez-Brocal, a Rome Reports hírtelevízió riportere véletlenül a közelben tartózkodott.

Telefonjával lefilmezte a pápát, a videót pedig feltette a Twitterre.

A bolt tulajdonosa elmondta a riporternek, hogy Jorge Mario Bergoglióval még évekkel korábban barátkozott össze, amikor az Buenos Aires érsekeként egyházi ügyekben Rómába látogatott, és egy közeli egyházi vendégházban elszállásolva nála vásárolt komolyzenei hanglemezeket.

A Vatikán szóvivője azt mondta, Ferenc pápa azért ment a lemezboltba, hogy azt a felújítás után megáldja.

Az egyházfő most nem vásárolt semmit, a tulajdonostól ajándékba kapott komolyzenei CD-vel a hóna alatt távozott a boltból.

A Kathpress katolikus hírügynökség felidézte, hogy a 85 éves egyházfő, aki már több interjúban is beszélt zenei ízléséről, nagyon szereti Mozartot, de lemezgyűjteményében megtalálhatók Beethoven, Bach és Wagner művei is. De ezenkívül kedveli a pápa a tangót és a milongát is.

A pápa már máskor is kiruccant a Vatikánból vásárlás céljából. 2016 decemberében egy cipőboltban vásárolt lábbelit a római belvárosban, 2 éve egy optikusnál látták, ahol szemüvegébe vett új lencsét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!