hatalmas siker

2021.11.04. 10:59

Százezredik látogatóját fogadta a magyar pavilon Dubajban

A 15 legkülönlegesebb épület közé beválasztott pavilont a legnépszerűbbek közt tartják számon a világkiállításon.

Dubai, United Arab Emirates - October 13, 2021: Hungary pavilion at the Expo 2020 Dubai UAE

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sudarsan Thobias

A nyitást követő egy hónap elteltével a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja már százezredik látogatóját fogadta, és ezzel az eredménnyel bekerült a 2020-as kiállítás legnépszerűbb pavilonjai közé – tájékoztatott csütörtökön a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

A közlemény szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja. A 15 legkülönlegesebb épület közé beválasztott pavilon a napokban fogadhatta százezredik látogatóját, ezzel az eredménnyel pedig a legnépszerűbb pavilonok közt tartják számon a világkiállításon.

A százezredik látogató – aki egy dubaji család tagja volt – a nyitás óta már többször próbált bejutni a Magyar Pavilonba, ám a hosszú sorok miatt idáig nem tudta kivárni a belépést. A siker nem véletlen, hiszen az Aqua Roots of Hungary névre keresztelt épület Magyarország páratlan vízkincseit, kialakulásukat, történetüket mutatja be, különösen nagy hangsúlyt helyezve természetes vízkészletünkre, gyógy- és termálvizeinkre, valamint a balneológiára – írta közleményében az MTÜ.

A pavilonban helyet kapó kiállítás egy tudás- és élményalapú interaktív tárlat, melynek csúcspontja a kupola terem, ahol a látogatók egyedülálló látványban és élményben részesülhetnek.

A dubaji koronaherceg is meglátogatta a magyar pavilont

Dubaj koronahercege negyventagú delegációjával kedden látogatta meg a magyar pavilont.

A Magyarország különleges vízkészletét, gyógyvizeinek gazdag ásványiagyag-tartalmát bemutató interaktív kiállításon a trónörököst is lenyűgözte a nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció.

A koronaherceget a magyar pavilonba tett látogatására elkísérte Ahmed bin Szaid Al Maktum, aki többek között az Emirates Group vezérigazgatója, alapítója, a Dubaji Polgári Repülési Hatóság elnöke, Manszur Bin Mohammed Bin Rasid Al Maktum, a Dubaji Sporttanács elnöke is.

A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Magyarországé az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban.

A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

Borítókép: a magyar pavilon a Dubaji Világkiállításon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!