Illegális bevándorlás

2021.10.21. 07:51

Rendőrökre támadt az erőszakos migráns (videó)

Egy rendőr könnyebben megsérült, amikor egy faléccel hadonászó migráns megtámadta és ütlegelni kezdte Milánó központjában, fényes nappal.

Milánó központjában egy kameruni bevándorló faléccel ütött le egy rendőrt, akinek a társai siettek a segítségére.

A hajléktalan férfi először sértegetni kezdett egy rendőrt, majd megpróbálta magához húzni és lerántani. Ekkor több rendvédelmi dolgozó is a társa segítségére sietett, és megpróbálták igazoltatni a 27 éves, dokumentumok nélküli illegális bevándorlót, aki válaszul a rendőrök felé dobott egy palackot, később pedig fadeszkával kezdett hadonászni, és megütötte az egyik rendőrt, aki a földre került. Erre válaszul a többi rendőr megpróbálta paprikaspray-vel lefegyverezni a támadót, azonban nem jártak sikerrel – számolt be róla a V4NA Hírügynökség.

A migráns ezek után menekülőre fogta, a rendőrök pedig üldözni kezdték, de a hadonászó férfinak ismét sikerült eltalálnia egy rendőrt, ekkor pedig az egyik tiszt úgy döntött, hogy a szolgálati pisztolyával megállítja a férfit, és figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, ami megállásra késztette a migránst, akit végül sikerült elkapni. A menekülés során több járókelő is megsérült, akiket a migráns megütött a deszkával.

A fejbe vágott rendőr sok vért vesztett, és azonnal egy közeli kórházba szállították, azonban a sérülései nem voltak súlyosak, így az előrejelzések szerint pár nap alatt teljesen felépülhet.

„Egy afrikai migráns erőszakos cselekedete, hogy ok nélkül megvert néhány helyi rendőrt Milánóban, szégyenletes”

– jelentette ki az ügy kapcsán Silvia Sardone, a jobboldali Liga európai parlamenti képviselője.

Mint mondta, az interneten elterjedt a hír, és mindenki láthatja, hogy mi történik Milánóban fényes nappal, az utcán.

„Az unión kívülről érkezett bűnözőknek otthont adunk a városunkban, ahol ezek az emberek bármit megúszhatnak büntetlenül. Úgy érzik a migránsok, hogy azt tehetnek, amit akarnak, ezt pedig az önkormányzat vezetésének köszönhetjük, amely már egy évtizede el van szakadva a valóságtól. Számukra kellemetlen dolog a biztonság, és csak a bevándorlók befogadása számít eredménynek. Teljes szolidaritásom a rendőrség felé, és remélem, hogy az önkormányzat a jövőben sokkal többet fog tenni azért, hogy megfelelő eszközökkel lássa el őket az ehhez hasonló kellemetlen események elkerülése érdekében” – tette hozzá a politikus.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget