Gyermekút képzés

2021.10.09. 18:40

Ingyenes képzésen vehetnek részt a gyermekeket segítő szakmák dolgozói

A program főként abban nyújt segítséget, hogy a szakemberek hamarabb felismerjék a megkésett fejlődés jeleit.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szeptembertől ismét elérhető a hiánypótló problémafelismerést segítő, Gyermekút képzés. A program a kisgyermekeket a születéstől az iskoláig ellátó szakembereknek biztosít lehetőséget a szakmai fejlődésre és az együttműködésre. A résztvevők gyakorlatorientált tudást kaphatnak a kiscsoportos, ingyenes, akkreditált és pontszerző továbbképzésen.

A képzés elsősorban az eltérő fejlődésű gyermekek és családjaik mindennapjait fogja segíteni. A projekt keretében megszerzett tudás ugyanis jelentősen megkönnyíti a szakemberek számára a problémafelismerést, ezzel pedig az eltérő fejlődésű gyermekek mielőbbi ellátását.

A program azoknak adhat értékes ismereteket, akik a köznevelés, a szociális gyermekjólét és a gyermekvédelem területén helyezkedtek el, illetve védőnőként, háziorvosként, szakellátó orvosként, óvodapedagógusként, gyógypedagógusként, pszichológusként vagy szociális munkásként dolgoznak.

A különböző szakterületekről érkező szakemberek megismerhetik egymás munkáját, ezáltal pedig szélesíthetik kapcsolati hálójukat. Továbbá megtapasztalhatják a gyermekek ellátására vonatkozóan az együttműködés fontosságát, valamint elsajátíthatják a komplex szemléletű gondolkodást, amely a valódi ellátás feltétele.

Eddig 1472 szakember vett részt a képzésben.

A képzéseken gyermekgyógyászok, pszichológusok, gyógypedagógusok, szociális munkások és szociálpedagógusok együttesen segítik a résztvevők fejlődését.

Az online képzések 4 napig tartanak. Ezenkívül vannak 7 napos, délutáni órákra korlátozódó lehetőségek is.

Az iskoláskor előtti eltérő, megkésett fejlődésű gyermekek és családjaik hatékonyabb ellátását szolgálja a Családbarát Magyarország Központ európai uniós finanszírozású Gyermekút projektje. A kezdeményezés honlapján az érdeklődő szakemberek mellett a szülők is hasznos információkkal lehetnek gazdagabbak. A programra a jelentkezés szintén online formában lehetséges. A regisztrációt követően az érdeklődőknek a [email protected] címre kell elküldeniük a számukra megfelelő képzési időpontot.

A Gyermekút projekt eredményeként egy hatékonyabban működő ellátórendszer, vagyis egy átlátható gyermekút jön létre, amely jelentősen csökkenti az eltérő fejlődésű gyermekek körében a késői felismerés esélyét. Továbbá nő és egységesebbé válik a fiatal gyermekekkel foglalkozó szakemberek tudása. A szülők bevonásával pedig az eltérő fejlődésű gyermeket nevelő családok tudatosabban támogathatják gyermekeik erősségeit.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!