Global Citizen

2021.09.28. 12:30

Több mint egymilliárd dollárt ajánlottak fel sztárok a szegényeknek

A szegénység elleni harcon kívül a környezetvédelemre is fordítanak az összegből.

Fotós: AFP

A hétvégén megtartott 24 órás világkoncert után több mint 1,1 milliárd dollár értékű felajánlást kapott a Global Citizen a szegénység elleni harcra. A többek között Jennifer Lopez, Stevie Wonder, a BTS és Elton John fellépésével megtartott rendezvénnyel a klímaváltozás és a szegénység elleni küzdelemre, ezen belül pedig a koronavírus elleni védőoltás jobb elérhetőségére akarták ráirányítani a figyelmet.

Több mint hatvan előadó, valamint nézők tízezrei vettek részt a világ számos városában, például Londonban, New Yorkban és Szöulban megrendezett koncerteken. Ezenkívül milliók követték az eseményeket közvetítésen keresztül is.

A tervek szerint a felajánlásból 60 millió adag koronavírus elleni oltást juttatnak el a fejlődő országokba, valamint 157 millió fát ültetnek majd a világ különböző részein.

Az amerikai kormány továbbá ígéretet tett arra, hogy 295 millió dollár értékű segéllyel járul hozzá az országok járvány elleni küzdelméhez. Továbbá a Gyerekek Befektetési Alapja, vagyis a CIFF 50 millió dollárt ajánlott fel az UNICEF gyermekélelmezési programjának. Az UNICEF törekvéseihez járult hozzá a Lego vállalat alapítványa és a Rotary International is. Előbbi 150 millió dollárt, utóbbi pedig 98 millió dollárt ajánlott fel.

Ezenkívül több mint egy tucat vállalat, például a Procter & Gamble, a Starbucks, a Delta Air Lines, az American Express és a Citi csatlakozott a Race to Zero Campaign nevű programhoz, amelynek célja, hogy harminc éven belül nullára csökkentsék a világon a szén-dioxid-kibocsátást.

A hasonló, jótékonysági rendezvények többségével ellentétben a Global Citizen szervezet nem adományokat gyűjtött, hanem felszólította a világ országainak kormányait a cselekvésre. A szervezők azt kérték a vezetőktől, hogy ültessenek egymilliárd fát, szállítsanak egymilliárd adag vakcinát a legszegényebb országoknak, valamint adományozzanak ételt az éhínségtől szenvedő 41 millió embernek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában