elkeseredett küzdelem

2021.07.07. 10:58

Újabb holttesteket emeltek ki az összeomlott floridai lakóház romjai alól

A mentés 13. napján 8 holttestet emeltek ki, amivel 36-ra nőtt a halálos áldozatok száma, de több mint száz embert továbbra sem találnak.

FLORIDA, USA - JULY 05: Team of rescue workers are seen during a rescue operation of the Champlain Tower in Surfside, Florida, U.S., on July 05, 2021. Eva Marie Uzcategui Trinkl / Anadolu Agency (Photo by Eva Marie Uzcategui Trinkl / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: Anadolu Agency/AFP

Fotó: Eva Marie Uzcategui Trinkl

A mentés 13. napján újabb 8 holttestet emeltek ki a Champlain Towers nevű lakóház déli épületrészének összeomlott romjai alól a Florida állambeli Surfside városában kedden, amivel 36-ra nőtt a halálos áldozatok száma, de több mint száz embert továbbra sem találnak.

A katasztrófavédelmi és mentési szakemberek továbbra is túlélők után kutatnak, de egyre elkeseredettebb küzdelmet folytatnak az idővel: az épület június 24-i összeomlása óta egyetlen túlélőt sem találtak. A toronyház lakóinak többségét álmában érte a katasztrófa.

Az összeomlott épület vasbetondarabjaiból álló törmelék 9 méter magasan áll egy fél focipálya méretű területen szétszóródva. Az építési daruk segítségével eddig 124 tonna sittet takarítottak el a helyszínen, amelyet egy közeli raktárban tárolnak, mert az épület összeomlását vizsgáló nyomozás során bizonyítékként használhatják.

A Miami mellett fekvő népszerű tengerparti városrészben tovább folytatják a kétségbeesett kutatást és mentést, amelyet tovább nehezít az Elsa trópusi vihar közeledése. Sovány vigaszt jelent, hogy az előrejelzések szerint a vihar végül Florida nyugati partjainál, Tampa Bay közelében ér majd partot, a keleti parti Surfside városát messze elkerülve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!