természeti csapások

2021.05.03. 07:48

Már sáskát és levelet esznek Madagaszkáron az éhínség miatt

Sáskákra és levelekre fanyalodnak éhükben az emberek Madagaszkáron, mert az aszály és a homokviharok súlyos károkat okoztak a haszonnövények termésében – hívta fel a figyelmet az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) igazgatója.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Amer Daoudi Madagaszkár fővárosából, Antananarivóból videókapcsolaton keresztül tudatta az ENSZ genfi illetékeseivel, hogy főként az öt év alatti gyerekek vannak veszélyben, akik körében az alultápláltság riasztó arányú: márciusra négy hónap alatt 9 százalékról már 16-ra emelkedett.

A termést Madagaszkár déli részén érte a legnagyobb kár. Összességében 40 százalékkal gyérebb az előző öt év átlagához mérten. Mint mondta, legalább 1,35 millió ember szorul élelmiszersegélyre, de a WFP közülük csak 750 ezret tud elérni szállítmányaival pénzhiány miatt, ráadásul nekik is csupán felére csökkentett adagokat tud juttatni.

A WFP 75 millió dollárt próbál előteremteni, hogy szeptemberig ki tudja elégíteni a legszükségesebb élelmiszerigényt Madagaszkáron.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!