Budakeszi Vadaspark

2021.03.21. 13:28

Látogatóbarát fejlesztésekkel készülnek a majdani nyitásra

Új madárröpdéket alakított ki és látványos fajtaleíró táblákat állított fel a Budakeszi Vadaspark, valamint bővítették az erdészek munkáját bemutató játszóteret – közölte a társaság.

Budakeszi, 2015. január 26. Balsai Mónika színésznõ, a Liza, a rókatündér címû film fõszereplõje az egyik örökbefogadott rókával a Budakeszi Vadasparkban 2015. január 26-án. Hajdú Istvánnal, a film másik fõszereplõjével két, a Kecskeméti Vadasparkból érkezett rókát fogadtak örökbe. MTI Fotó: Kallos Bea

Forrás: MTI

Fotó: Kallos Bea

A madaraknak összesen nyolc új, kibővített férőhelyet építettek, az egyikbe a park hóbagolypárja költözik, a kifutók között pedig sétautat alakítottak ki.

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket.

A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

A „Bárcsak erdész lehetnék!” nevet viselő játszótér faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal bővült, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni. A Kárpát-medence őshonos élővilágát bemutató fejlesztések a Pilisi Parkerdő Zrt., az Örökerdő Alapítvány és az Agrárminisztérium támogatásával valósulhattak meg.

Budakeszi Vadaspark

A Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében működő parkot 1979-ben nyitották meg; célja a Magyarországon élő és európai vadfajok és házi állatok bemutatása. A vadaspark 26 hektáros területén természetes, erdei környezetben él 32 állatfaj mintegy 120 egyede. A létesítményt évente 200 ezer látogató keresi fel, a szervezet munkáját csaknem 1100 önkéntes támogatja.

Borítókép: Balsai Mónika színésznő, a Liza, a rókatündér című film főszereplője a Budakeszi Vadasparkban / Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!