Ország-világ

2020.10.08. 18:28

Hajtóvadászatot indított a rendőrség egy üzem dolgozóinak felkutatására

Az érintettek nem jelentek meg a szűrésen, miután szombaton kiderült, hogy többen is megfertőződtek.

Forrás: Shutterstock

Hajtóvadászatot indított a Srí Lanka-i rendőrség egy exportra termelő vezető ruhagyár dolgozóinak felkutatására, akik ki akarnak bújni a koronavírus-tesztelés kötelezettsége alól – közölte csütörtökön Adzsit Rohana rendőrfőnök-helyettes.

A tisztségviselő szerint a rendvédelmi szervek 18 rendőrségi körzetben rendeltek el kijárási tilalmat, hogy ezzel segítsék Srí Lanka legnagyobb ruházati exportőre, a Brandix mintegy 150 eltűnt dolgozója után indított keresést.

Az érintettek nem jelentek meg a szűrésen, miután szombaton kiderült, hogy többen is megfertőződtek a Minuvangoda városában működő üzemben.

A legtöbb munkavállaló önkéntesen elvégezte a tesztet. A vírust 1034 dolgozónál kimutatták.

A Brandix gyárakkal rendelkezik Srí Lankán, Indiában, illetve Bangladesben is, és főként az Egyesült Államokba, Európába, Kínába és Japánba exportálja termékeit. A vállalat nemrég 200 millió szájmaszkot gyártott amerikai exportra, és világszerte több kereskedelmi láncot is ellát.

Srí Lankán eddig 4459 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, akik közül 13-an hunytak el a kórban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!